Nůž SANTOKU 174 mm SEKYRIU JAPAN
Kód: 2500100Detailní popis produktu
Ostrý japonský nůž SANTOKU/ Chef 174 mm Sekiryu Japan z kvalitní nerezové oceli 420 J2 - HRC 53(+/-), byl vyroben ve městě Seki, které je známé výrobou nožů po celém světě.
Nůž SANTOKU je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání.
Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější. SANTOKU je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Široká čepel a rukojeť ve tvaru písmene D Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení. Rukojeť ve tvaru písmene D je vyrobena ze dřeva topolu. Vždy je ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání.
Doporučení a údržba:
Nůž SANTOKU/ Chef 174 mm Sekyriu Japan nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmrazených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
Délka rukojeti: 120 mm
Délka čepele: 174 mm
Celková délka: 294 mm
Hmotnost: 102 g
Země původu: Japonsko
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyňské nože |
---|---|
Hmotnost: | 0.11 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.