Nůž Sashimi (Yanagiba) 210 mm Sekyriu Japan
Kód: 2500400Detailní popis produktu
Japonský typ nože Sashimi (Yanagiba)- z kvalitní nerezové oceli 420 J2 - HRC 53(+/-), byl vyroben ve městě Seki, které je známé výrobou nožů po celém světě.
Robustní jednostranný nůž broušený v japonském stylu pouze z jedné strany. Profesionální dlouhý krájecí nůž určený k řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi. Jeho překrásná robustní čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Yanagiba je jedním z nejdůležitějších tradičních japonských nožů a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek.
Rukojeť ve tvaru písmene D je vyrobena ze dřeva topolu. Vždy je ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání.
Doporučení a údržba:
Japonský nůž Sashimi (Yanagiba) 210 mm Sekyriu Japan nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmrazených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
Délka rukojeti: 125 mm
Délka čepele: 210 mm
Celková délka: 325 mm
Hmotnost: 79 g
Země původu: Japonsko
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyňské nože |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.