Recepty

Uvařte si jídlo podle některého z pravých asijských receptů a dopřejte svým chuťovým buňkám zážitek, na který jen tak nezapomenou!

kat-recepty-upravene

Salát Shirazi

Salát Shirazi Suroviny: - 4 rajčata na kostičky - 1 červená cibule na kostičky - 2 okurky na kostičky - 3 polévkové lžíce olivového oleje - šťáva z jednoho citronu - 1 polévková lžíce nasušené máty - 1 čajová lžička sušeného kopru - 1 čajová lžička koření sumah (drcené plody škumpy) - sůl a černý pepř dle chuti Postup:V míse smíchejte rajčata, červenou cibuli, okurky, olivový olej, citronovou šťávu, mátu, kopr, sumah, sůl a pepř. Můžete ozdobit lístky čerstvé máty.  ...

Japonské Curry

Slyšeli jste už o japonském kari? Pokrm velmi asijský, přesto nepříliš vzdálený od naší kuchyně. Většinu surovin doma určitě máte a můžete s nimi díky našemu receptu vykouzlit jídlo, které vás příjemně překvapí. 

Kuře Punjabi

Milujete indickou kuchyni? Připravte si doma Kuře Punjabi! Náš nový recept vás přenese přímo do srdce indického regionu Punjab. Šťavnaté kuřecí maso marinované v jogurtu s garam masalou, kurkumou a koriandrem se vaří v bohaté rajčatové omáčce se smetanou. Výsledkem je harmonická kombinace chutí, kterou je opravdu snadné si zamilovat. Pak už stačí jen přidat rýži basmati nebo čerstvé naan placky. Přejeme pohodově vaření a dobrou chuť. Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžíce ghí (přepuš...

Japchae

Korejci vědí, co je dobré. Mezi jejich klasické pokrmy patří i Japchae. Korejské nudle s hovězím masem a zeleninou přináší harmonické spojení všeho, co máme na asijské kuchyni rádi. Japchae je tradiční korejský pokrm z nudlí, které jsou vyrobeny ze sladkých brambor. Jsou poloprůhledné s příjemnou strukturou, podávají se většinou s hovězím masem, zeleninou a nudlemi a jinak tomu není ani v našem receptu. Připravte si je doma a vězte, že to bude láska na první sousto.

Khoresh Fesenjan s mandlemi

Objevte kouzlo Khoresh Fesenjan! Tohle neotřelé perské jídlo kombinuje chutě granátového sirupu a mletých vlašských ořechů, vyznačuje se svou sladkokyselou chutí a krémovou texturou, díky čemuž si získal oblibu nejen v Íránu, ale i po celém světě. Přeneste vůni orientálních chutí až k vám domů a nechte se unést krásou perské kuchyně, která si vás získá hned prvním soustem.

Smažená rýže se zeleninou

Hledáte inspiraci pro skvělý a hlavně rychlý oběd? Smažená rýže nikdy nezklame. Můžete si do ní přidat v podstatě cokoliv, na co máte chuť a vždycky to dopadne perfektně. Stačí se držet pár základních kroků. A od těch je tady náš recept. Suroviny: - ½ polévkové lžíce sezamového oleje - 1 cibuli - 2 nasekané mrkve - 2 nasekané jarní cibulky - 1 nakrájenou červenou papriku - ¾ šálku hrášku - 6 šálků vařené rýže - 2 vejce - 1/3 šálku sójové omáčky Postup: Rozpalte olej ve velké pánvi na středně...

Kimchi salát

Podzim si žádá prevenci, bacily kolem pořádně řádí a my se jim nejraději bráníme přírodní cestou. Své o tom ví Korejci, kteří už dlouhá léta sází na kimchi. Pojďme si společně připravit kimchi salát a zatočit tak se všemi nemocemi, které by se o nás chtěly pokoušet. O tom, že samozřejmě taky skvěle chutná, vám nemusíme vyprávět, však si to vyzkoušíte sami.

Dak Dori Tang

Dak Dori Tang Suroviny: - 1 kg kuřecích paliček - 2 velké brambory nakrájené na velké kousky (nebo více dle chuti) - 2 mrkve, nakrájené na kousky - 1 velké cibule, nakrájené na kousky - 4 stroužky česneku, drcený - ¼ šálku vody - ½ šálku sójové omáčky - 2 lžíce bílého cukru - 3 lžíce gochujang (Korejská chilli pasta) Postup: Ve velkém hrnci na mírném ohni smíchejte kuře, brambory, mrkev, cibuli, cukr a česnek. Přelijte vodou a sójovou omáčkou a přimíchejte cukr a chilli pastu. Přiveďte k ...

Dýňový kaya džem

Urodily se vám letos dýně a rádi byste je zužitkovali? Vyzkoušejte neohraný dýňový kaya džem. Napadlo by vás udělat džem z dýně? Tak utíkejte omrknout náš recept a určitě tuhle skvělou záležitost vyzkoušejte.

Tikka Masala

Zaručeně skvělý recept na Chicken Tikka Masala? Tady je! Tohle indické jídlo patří mezi nejznámější a vy si ho teď můžete připravit doma tak, jak vám chutná v té nejlepší indické restauraci. Pusťte se do vaření s námi.

Teriyaki vepřová panenka

Napadlo vás někdy zkombinovat oblíbenou teriyaki omáčku a vepřovou panenku? Vyzkoušejte tuhle dokonalou chuť u vás doma s naším receptem. Suroviny: - 2 lžíce olivového oleje - 1 kg vepřové panenky - ½ šálku teriyaki omáčky - 1 šálek kuřecího vývaru - ¼ šálku hnědého cukru - 4 stroužky česneku, nasekané - 3 čerstvé chilli papričky, jemně nasekané - ½ velké cibule, nakrájená - ¼ lžičky černého pepře- sezamová semínka na ozdobu Postup: Rozpalte olivový olej na pánvi na středním ohni. Osmahněte ...

Rajma

Má indické kořeny, její hlavní surovinou jsou červené fazole a perfektně chutná s rýží. Rajma, to je pokrm, který si s námi dnes můžete uvařit.

Kuře Shoyu

Je nejvyšší čas podívat se s našimi asijskými recepty zase jednou na kuře. To, které jsme si pro vás připravili tentokrát, je nadmíru jednoduché a dokonale chutné. Připravte si s námi Shoyu kuře! 

Pikantní korejský okurkový salát

Okurková sezóna je skvělá věc! Že už nevíte, co s okurkami dělat? Omrkněte náš nový recept, který vás naladí na korejské chutě s pár surovinami.

Růžová zmrzlina

Tohle horko si žádá jediné - ZMRZLINU! Od nás ale nemůžete čekat žádnou jinou, než asijskou! Růže, šafrán, kešu… tohle jen tak v nějakém zmrzlinovém stánku nedostanete. Připravte si pořádnou porci u vás doma s naším receptem Suroviny: špetka šafránu 1,5 l vanilkové zmrzliny, lehce povolené 2 lžíce teplého mléka 1,5 lžíce růžového sirupu půl lžičky mletého kardamomu 1/4 šálku nasekaných pistácií Postup: Do teplého mléka přidejte špetku šafránu, nechte 15 min stát. V míse smíchejte p...

Thai Spice Sweet Tea

Tentokrát jsme se do Asie vydali pro recept na osvěžující nápoj. Připravte si s námi jedinečný ledový Thai Spice Sweet Tea!

Grilovaná kuřecí prsa

Grilovací sezóna v plném proudu? Skvělé! I během ní můžete zachovat přízeň asijské kuchyni. Zkuste grilovaná kuřecí prsa podle našeho receptu. Suroviny: - ¼ šálku sójové omáčky - 4 lžičky sezamového oleje - 2 lžíce medu - 3 plátky čerstvého kořene zázvoru - 2 stroužky česneku, mačkané - 4 kuřecí prsa (možno nakrájet na menší kusy) Postup: Smíchejte v míse sójovou omáčku, olej, med, zázvor a česnek. Vložte kuřecí prsa do marinády a nechte alespoň 15 minut. Rozehřejte gril na střední tep...

Thajská kokosová polévka

Může být něco víc thajského, než kokosová polévka? Tuhle jsme si oblíbili my a chceme se s vámi podělit o recept, který se snadno stane nedílnou součástí vaší domácí kuchařky.

Sečuánské kuřecí nudličky

Sečuán, místo, které by na mapě mnozí ani nenašli, ale o pokrmech z této oblasti už určitě slyšeli. Sečuán znamená v překladu "krajina Čtyř řek", které těmito údolími stékají na jih a zavlažují stále bujně zelenou vrchovinu. A právě tady místní pěstovali chilli papričky do pokrmů světoznámé sečuánské kuchyně už od pradávna. Tím končí naše vzdělávací okénko a zveme vás na pokrm, který si dozajista zamilujete. Připravte si s námi Sečuánské kuřecí nudličky.

Gujarati mrkvový salát

Léto a saláty, to je nerozlučná dvojka. Připravte na příští grilovačku salát, jaký vaši hosté ještě nejedli! Gujarati mrkvový salát přinese do vašeho stolování čerstvý asijský vánek a recept po vás pak bude chtít každý! Je jen na vás, jestli se o něj podělíte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz