Připravili jsme si pro vás další recept na kuře, sami ale dobře víte, že s asijskými recepty je každé kuře docela jiné. To dnešní bude „pomerančové“ a jestli jste někdy Asian orange chicken zkoušeli a chutnalo vám, tohle se velmi pravděpodobně stane vaším oblíbeným.
Suroviny (4 porce):
Omáčka:
- 1,5 šálku vody
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 1/4 šálku citronové šťávy
- 1/3 šálku rýžového octa
- 2,5 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
- 1 šálek hnědého cukru
- 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky utřeného česneku
- 2 lžíce nakrájené zelené cibulky
- 1/4 lžičky vloček červené papriky
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce vody
Kuře:
- 2 vykostěná kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na kousky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 3 lžíce oleje
Postup:
Nalijte 1,5 šálku vody, pomerančový džus, citronovou šťávu, rýžový ocet a sójovou omáčku do hrnce a zahřejte na středně vysokou teplotu. Vmíchejte pomerančovou kůru, hnědý cukr, zázvor, česnek, nakrájenou cibuli a vločky červené papriky. Přiveďte k varu. Odstraňte z tepla a nechte chladnout 10 až 15 minut.
Kuřecí kousky vložte do uzavíratelného plastového sáčku. Nalijte do sáčku 1 šálek vychladlé omáčky. Zbývající omáčku uschovejte. Uzavřete sáček a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny marinovat.
V dalším uzavíratelném plastovém sáčku smíchejte mouku, sůl a pepř. Přidejte marinované kousky kuřete, uzavřete sáček a protřepejte, aby se maso obalilo.
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte obalené kuře do pánve a opečte z obou stran. Vyndejte z pánve, nechejte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a přikryjte alobalem.
Vytřete pánev, přidejte do ní omáčku a přiveďte k varu. V misce smíchejte kukuřičný škrob a 2 lžíce vody, vmíchejte do omáčky. Snižte teplotu, přidejte kuřecí kousky a za občasného míchání vařte asi 5 minut.
Podávejte s rýží.