Asian orange chicken

Připravili jsme si pro vás další recept na kuře, sami ale dobře víte, že s asijskými recepty je každé kuře docela jiné. To dnešní bude „pomerančové“ a jestli jste někdy Asian orange chicken zkoušeli a chutnalo vám, tohle se velmi pravděpodobně stane vaším oblíbeným.

Suroviny (4 porce):

Omáčka:

  • 1,5 šálku vody
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1/4 šálku citronové šťávy
  • 1/3 šálku rýžového octa
  • 2,5 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky utřeného česneku
  • 2 lžíce nakrájené zelené cibulky
  • 1/4 lžičky vloček červené papriky
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody

Kuře:

  • 2 vykostěná kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na kousky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3 lžíce oleje


Postup:

Nalijte 1,5 šálku vody, pomerančový džus, citronovou šťávu, rýžový ocet a sójovou omáčku do hrnce a zahřejte na středně vysokou teplotu. Vmíchejte pomerančovou kůru, hnědý cukr, zázvor, česnek, nakrájenou cibuli a vločky červené papriky. Přiveďte k varu. Odstraňte z tepla a nechte chladnout 10 až 15 minut.

Kuřecí kousky vložte do uzavíratelného plastového sáčku. Nalijte do sáčku 1 šálek vychladlé omáčky. Zbývající omáčku uschovejte. Uzavřete sáček a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny marinovat.

V dalším uzavíratelném plastovém sáčku smíchejte mouku, sůl a pepř. Přidejte marinované kousky kuřete, uzavřete sáček a protřepejte, aby se maso obalilo.

Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte obalené kuře do pánve a opečte z obou stran. Vyndejte z pánve, nechejte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a přikryjte alobalem.

Vytřete pánev, přidejte do ní omáčku a přiveďte k varu. V misce smíchejte kukuřičný škrob a 2 lžíce vody, vmíchejte do omáčky. Snižte teplotu, přidejte kuřecí kousky a za občasného míchání vařte asi 5 minut.

Podávejte s rýží.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz