Špízy zdaleka nepatří jen mezi trendy pro naše grilování. Mají své asijské příbuzné a jednou takovou asijskou lahodou na špejli jsou Beef Shish Kabobs. Připravte si je s naším novým receptem.
Suroviny (4 porce):
- půl šálku sójové omáčky
- 1/3 šálku rostlinného oleje
- 1/4 šálku citronové šťávy
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička hrubě mletého černého pepře
- 700 g libového hovězího masa, nakrájené na kostky velké cca 2,5 cm
- 16 kloboučků žampionů
- 2 zelené papriky, nakrájené na kousky
- 1 červená paprika nakrájená na kousky
- 1 velká cibule, nakrájená
- špejle
Postup:
V misce prošlehejte sójovou omáčku, rostlinný olej, citronovou šťávu, česnek, hořčici, worcesterskou omáčku, sůl a černý pepř. Připravenou marinádu nalijte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte kostky hovězího masa, vytlačte přebytečný vzduch, sáček uzavřete. Marinujte v lednici 8 hodin nebo přes noc.
Přidejte do sáčku houby. Obalte je marinádou, vytlačte přebytečný vzduch a sáček znovu uzavřete. Marinujte v lednici dalších 8 hodin.
Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce naolejujte.
Hovězí maso a houby vyjměte z marinády a setřeste přebytečnou tekutinu. Marinádu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte 10 minut. Marinádu si odložte na podlévání.
Na špejle navlékněte kousky zelené papriky, hovězí maso, červenou papriku, houby a cibuli. Opakujte, dokud nebudou všechny ingredience napíchnuté.
Špízy opékejte na předehřátém grilu, často otáčejte a hojně potírejte odloženou marinádou, dokud nezezlátnou ze všech stran a hovězí maso bude hotové, asi 15 minut.