Biko

Rádi bychom vám dnes představili Biko. Co je tenhle poklad zač? Filipínský rýžový koláč s kokosovým sirupem, který si s naším receptem můžete připravit doma. Takhle sladká lepkavá rýže vás přímo uhrane svou jednoduchostí a neodolatelnou chutí. Připravte si ho třeba ještě dnes.

Suroviny (12 porcí):

Postup:

Namočte rýži přes noc do vody.

Předehřejte troubu na 175°C. Vymažte pekáč o velikosti cca 22 x 33 cm. Rýži vařte na střední teplotu i s vodou, ve které byla namočena, půlkou kokosového mléka a bílým cukrem za stálého míchání dokud nezměkne a nezhoustne, cca 20 minut. Poté směs nalijte do připraveného pekáče.

Smíchejte hnědý cukr, zbývající půlku kokosového mléka a kokos v malém hrnci a přiveďte k varu. Chvíli povařte. Poté směs nalijte opatrně na rýži.

Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, dokud vrchní vrstva nezhoustne. Nechte zcela vychladnout. Pro servírování nakrájejte na čtverce.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz