Bo luc lac
Suroviny:
- 1 kg hovězího masa (svíčková) nakrájeného na kostky
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce ústřicové omáčky
- 8 stroužků česneku, pasírovaný
- 1 lžíce vína na vaření
- 1 lžičku + 1 lžíci rybí omáčky
- 1 lžičku + 1 lžíci mletého černého pepře
- 1 lžičku sójové omáčky
- 1 lžíci citrónové šťávy
- 2 kapky sezamového oleje
Postup:
Vložte hovězí kostky do mísy. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ústřicové omáčky, 4 pasírované stroužky česneku, víno, 1 čajovou lžičku rybí omáčky, 1 čajovou lžičku černého pepře, sójovou omáčku a sezamový olej. Maso s marinádou dobře promíchejte. Nechte marinovat 10 až 30 minut.
Smíchejte 1 lžíci rybí omáčky, citronovou šťávu a 1 lžíci černého pepře v menší misce.
Rozpalte 2 lžíce olivového oleje ve wok pánvi na vysokou teplotu; přidejte hovězí maso s marinádou. Restujte směs hovězího masa. Přidejte další 2 lžíce ústřicové omáčky a 4 stroužky česneku. Připravujte 5 až 10 minut, dokud nebude hovězí maso hotové a omáčka nezačne houstnout. Přidáním česneku několikrát během vaření získáte lepší směs chutí.
Podávejte hovězí maso spolu s připraveným dipem. Můžete servírovat na zelenině nebo dle chuti přidat nasekanou cibuli.