Bo Nuong Xa
Suroviny:
- olej na pomazání grilovacího roštu
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžičku mletého černého pepře
- 2 stroužky česneku, nasekaný
- 2 stonky citronové trávy, najemno nebo mletou
- 2 lžičky sezamových semínek
- 750 g hovězí svíčkové, na tenké plátky
- grilovací špejle
- 12 listů římského salátu
- čerstvý koriandr, bazalku nebo mátu na ozdobení (možno použít vše)
Postup:
Ve střední míse smíchejte cukr, sójovou omáčku, pepř, česnek, citronovou trávu a sezamová semínka. Vložte maso a zamíchejte v marinádě. Přikryjte a nechte marinovat v lednici cca 4 hodiny.
Rozehřejte gril. Vyndejte maso z marinády a navlékněte na špejle. Naolejujte rošt a položte na něj špízy. Grilujte cca 5 minut z každé strany.
Podávejte na špejlích nebo můžete hovězí maso ze špejlí svléci. Můžete podávat na listech salátu. Ozdobte bylinkami.