Cap Cai s arašídy

Kdybyste se někdy nacházeli v Jakartě, zcela jistě na vás v každé restauraci bude z jídelního lístku číhat CAP CAI. Jídlo, které je tak asijsky okouzlující a zejména v Indonésii maximálně oblíbené, si můžete uvařit s naším receptem i u vás doma.

Suroviny:

  • 1 kg loupaných krevet
  • 2 velké papriky
  • 1,5 šálku nasekané brokolice
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky nasekaného česneku
  • 3 jarní cibulky (možno použít pórek)
  • 1/4 šálku rýžového octa
  • 2/3 šálku vody
  • 3/4 šálku pražených arašídů
  • 1/3 šálku hoisin omáčky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl dle chuti

Postup:

Na mírném ohni rozehřejte olej ve velké pánvi. Přidejte česnek a cibuli a orestujte. Přidejte papriku, brokolici, jarní cibulku a restujte 5 až 7 minut.

Nalijte ocet a vařte asi 3 minuty, dokud se neodpaří. Přilijte vodu, vložte krevety a vařte 10 až 15 minut, dokud krevety nezrůžoví (nesmí být průhledné).

Rozmíchejte kukuřičný škrob v hoisin omáčce a přidejte do pánve. Míchejte do zhoustnutí. Nakonec přisypte arašídy.

Před servírováním dochuťte solí.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz