Kdybyste se někdy nacházeli v Jakartě, zcela jistě na vás v každé restauraci bude z jídelního lístku číhat CAP CAI. Jídlo, které je tak asijsky okouzlující a zejména v Indonésii maximálně oblíbené, si můžete uvařit s naším receptem i u vás doma.
Suroviny:
- 1 kg loupaných krevet
- 2 velké papriky
- 1,5 šálku nasekané brokolice
- 1 velká cibule, nakrájená
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 4 stroužky nasekaného česneku
- 3 jarní cibulky (možno použít pórek)
- 1/4 šálku rýžového octa
- 2/3 šálku vody
- 3/4 šálku pražených arašídů
- 1/3 šálku hoisin omáčky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl dle chuti
Postup:
Na mírném ohni rozehřejte olej ve velké pánvi. Přidejte česnek a cibuli a orestujte. Přidejte papriku, brokolici, jarní cibulku a restujte 5 až 7 minut.
Nalijte ocet a vařte asi 3 minuty, dokud se neodpaří. Přilijte vodu, vložte krevety a vařte 10 až 15 minut, dokud krevety nezrůžoví (nesmí být průhledné).
Rozmíchejte kukuřičný škrob v hoisin omáčce a přidejte do pánve. Míchejte do zhoustnutí. Nakonec přisypte arašídy.
Před servírováním dochuťte solí.