S dnešním receptem se podíváme do Pákistánu. Připravte si s námi kebab, jaký jste ještě nejedli. Pozor, Chapli kebab může být návykový.
Suroviny:
- 1 lžíce oleje
- 1 vejce
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 1 rajče, nakrájené najemno
- 1 červená cibule, nakrájená najemno
- ¼ šálku najemno nasekaného koriandru
- ¼ šálku najemno nasekané máty
- 2 lžičky zázvorovo-česnekové pasty
- 2 lžičky semen koriandru, drcené
- 1 lžička soli
- ¾ lžičky mletého kmínu
- ¾ lžičky mletého kajenského pepře
- ¼ šálku rostlinného oleje (nebo více dle potřeby)
- 2 rajčata nakrájená na plátky
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej. Rozklepněte vejce na pánev. Míchejte 3 až 5 minut.
V misce smíchejte míchaná vejce, hovězí maso, rajče, cibuli, koriandr, mátu, zázvorovo-česnekovou pastu, semena koriandru, sůl, kmín a kajenský pepř. Ručně dobře promíchejte. Ze směsi vytvarujte karbanátky (možno vytvořit větší placičky). Do každého karbanátku vtlačte do středu plátek rajčete.
Rozpalte olej v hluboké pánvi 190 ° C. Smažte karbanátky v rozpáleném oleji 4 až 6 minut z každé strany.