Chapli kebab

Chapli kebab

Suroviny:

  • sprej na vaření nebo dvě lžičky oleje
  • 1 vejce
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 rajče, nasekané najemno
  • 1 červená cibule, nasekaná najemno
  • ¼ šálku jemně nasekaného koriandru
  • ¼ šálku jemně nasekané máty
  • 2 čajové lžičky zázvorovo-česnekové pasty
  • 2 čajové lžičky semínek koriandru, rozdrcené
  • 1 čajová lžička soli
  • ¾ čajové lžičky mletého kmínu
  • ¾ čajové lžičky mletého kajenského pepře
  • ¼ šálku rostlinného oleje na smažení nebo více podle potřeby
  • 2 rajčata, nakrájené na kolečka

Postup:

Postříkejte malou pánev sprejem na vaření; zahřejte na středně vysokou teplotu. Dejte na pánev vejce a restujte za stálého míchání 3 až 5 minut.

Smíchejte v misce připravená vejce, hovězí maso, nakrájená rajčata, cibuli, koriandr, mátu, zázvorovo-česnekovou pastu, koriandrová semínka, sůl, kmín a kajenský pepř. Vytvarujte placičky. Do středu každé placičky vtlačte plátek rajčete.

Na hluboké pánvi zahřejte olej na 190° C. Smažte placičky v rozpáleném oleji 4 až 6 minut na každou stranu.

Chapli Kebab_web_1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz