Chapli kebab
Suroviny:
- sprej na vaření nebo dvě lžičky oleje
- 1 vejce
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 1 rajče, nasekané najemno
- 1 červená cibule, nasekaná najemno
- ¼ šálku jemně nasekaného koriandru
- ¼ šálku jemně nasekané máty
- 2 čajové lžičky zázvorovo-česnekové pasty
- 2 čajové lžičky semínek koriandru, rozdrcené
- 1 čajová lžička soli
- ¾ čajové lžičky mletého kmínu
- ¾ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- ¼ šálku rostlinného oleje na smažení nebo více podle potřeby
- 2 rajčata, nakrájené na kolečka
Postup:
Postříkejte malou pánev sprejem na vaření; zahřejte na středně vysokou teplotu. Dejte na pánev vejce a restujte za stálého míchání 3 až 5 minut.
Smíchejte v misce připravená vejce, hovězí maso, nakrájená rajčata, cibuli, koriandr, mátu, zázvorovo-česnekovou pastu, koriandrová semínka, sůl, kmín a kajenský pepř. Vytvarujte placičky. Do středu každé placičky vtlačte plátek rajčete.
Na hluboké pánvi zahřejte olej na 190° C. Smažte placičky v rozpáleném oleji 4 až 6 minut na každou stranu.