Char Siu

Char Siu

Suroviny:

Postup:

Nakrájejte vepřové maso na proužky dlouhé, vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku (alternativně možno do mísy).

Smíchejte sójovou omáčku, med, kečup, hnědý cukr, rýžové víno, hoisin omáčku, červené potravinářské barvivo a čínské koření pěti vůní společně v hrnci na středně nízkém ohni. Restujte 2 až 3 minuty. Nalijte marinádu do sáčku s vepřovým masem, vytlačte vzduch z vaku a utěsněte. Promíchejte, aby se všechny kousky vepřového masa obalily marinádou.

Marinujte vepřové maso v lednici neméně 2 hodiny.

Předehřejte venkovní gril a lehce naolejujte rošt.

Grilujte marinované vepřové maso na předehřátém roštu. Pravidelně otáčejte, dokud nebude hotové (poznáte tak, že je propečené i uvnitř).

Char Siu_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz