Char Siu
Suroviny:
- 2 vepřové panenky
- ½ šálku sójové omáčky
- ⅓ šálku medu
- ⅓ šálku kečupu
- ⅓ šálku hnědého cukru
- ¼ šálku čínského rýžového vína
- 2 lžíce hoisin omáčky
- ½ lžičky červeného potravinářského barviva (volitelně)
- 1 čajová lžička čínského koření pěti vůní (volitelně)
Postup:
Nakrájejte vepřové maso na proužky dlouhé, vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku (alternativně možno do mísy).
Smíchejte sójovou omáčku, med, kečup, hnědý cukr, rýžové víno, hoisin omáčku, červené potravinářské barvivo a čínské koření pěti vůní společně v hrnci na středně nízkém ohni. Restujte 2 až 3 minuty. Nalijte marinádu do sáčku s vepřovým masem, vytlačte vzduch z vaku a utěsněte. Promíchejte, aby se všechny kousky vepřového masa obalily marinádou.
Marinujte vepřové maso v lednici neméně 2 hodiny.
Předehřejte venkovní gril a lehce naolejujte rošt.
Grilujte marinované vepřové maso na předehřátém roštu. Pravidelně otáčejte, dokud nebude hotové (poznáte tak, že je propečené i uvnitř).