Char Siu

Char Siu

Suroviny:

  • 2 vepřové panenky
  • ½ šálku sójové omáčky
  • ⅓ šálku medu
  • ⅓ šálku kečupu
  • ⅓ šálku hnědého cukru
  • ¼ šálku čínského rýžového vína
  • 2 lžíce hoisin omáčky
  • ½ lžičky červeného potravinářského barviva (volitelně)
  • 1 čajová lžička čínského koření pěti vůní (volitelně)

Postup:

Nakrájejte vepřové maso na proužky dlouhé a vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku.

Smíchejte sójovou omáčku, med, kečup, cukr, rýžové víno, hoisin omáčku, červené potravinářské barvivo a koření pěti vůní v hrnci na středně nízkém ohni. Restujte 2 až 3 minuty. Nalijte marinádu do sáčku s vepřovým masem, vytlačte vzduch a utěsněte. Několikrát promíchejte, aby se všechny kousky vepřového masa obalily marinádou.

Marinujte vepřové maso v lednici, minimálně 2 hodiny (můžete i přes noc).

Předehřejte venkovní gril na středně vysokou teplotu a lehce naolejujte rošt.

Vyjměte vepřové maso z marinády a protřepejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.

Připravujte vepřové maso na předehřátém grilu po dobu 20 minut. Vložte malou nádobu s vodou na gril a pravidelně maso otáčejte, dokud nebude upečené, připravujte asi 1 hodinu.

Char Siu_web_1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz