Char Siu
Suroviny:
- 2 vepřové panenky
- ½ šálku sójové omáčky
- ⅓ šálku medu
- ⅓ šálku kečupu
- ⅓ šálku hnědého cukru
- ¼ šálku čínského rýžového vína
- 2 lžíce hoisin omáčky
- ½ lžičky červeného potravinářského barviva (volitelně)
- 1 čajová lžička čínského koření pěti vůní (volitelně)
Postup:
Nakrájejte vepřové maso na proužky dlouhé a vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku.
Smíchejte sójovou omáčku, med, kečup, cukr, rýžové víno, hoisin omáčku, červené potravinářské barvivo a koření pěti vůní v hrnci na středně nízkém ohni. Restujte 2 až 3 minuty. Nalijte marinádu do sáčku s vepřovým masem, vytlačte vzduch a utěsněte. Několikrát promíchejte, aby se všechny kousky vepřového masa obalily marinádou.
Marinujte vepřové maso v lednici, minimálně 2 hodiny (můžete i přes noc).
Předehřejte venkovní gril na středně vysokou teplotu a lehce naolejujte rošt.
Vyjměte vepřové maso z marinády a protřepejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
Připravujte vepřové maso na předehřátém grilu po dobu 20 minut. Vložte malou nádobu s vodou na gril a pravidelně maso otáčejte, dokud nebude upečené, připravujte asi 1 hodinu.