Chepala Pulusu

Rádi si dopřejete na Vánoce něco tradičně netradičního? Kapr bude, ale co ho zkusit připravit na asijský způsob? Pokud se nebojíte nekonvenčních záležitostí, chepala pulusu může být součástí vaší štědrovečerní večeře. 

Suroviny:
- 1 kg kapra nakrájeného na větší kousky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce chilli prášku
- 1 lžíce mleté kurkumy
- 1 ½ lžičky soli
- ¼ šálku tamarindové dužiny
- 1 šálek teplé vody
- ¼ šálku oleje
- ½ lžičky semínek kmínu
- 1 velká cibule, nasekaná
- 1 ½ lžíce česnekové pasty
- 2 lžíce chilli prášku
- 2 lžíce mletého koriandru
- špetku soli (dle chuti)
- 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru (nebo dle chuti)

Postup:
Dejte rybu do mísy. Přidejte olej, chilli prášek, kurkumu, sůl a nechte marinovat alespoň 10 minut.

Vložte tamarindovou dužinu do mísy a zalijte teplou vodou. Vymačkejte šťávu.

Rozpalte olej v pánvi na střední teplotu. Přidejte kmín a míchejte. Přidejte cibuli a restujte 5 až 10 minut, dokud cibule nebude průsvitná. Přidejte česnekovou pastu a vařte 3 minuty. Přidejte kapra, zakryjte pokličkou a vařte 5 minut.

Přimíchejte tamarindovou šťávu a přiveďte k varu. Kousky kapra otočte. Přidejte chilli, koriandr a sůl. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne

Nakonec ozdobte čerstvým koriandrem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz