Blíží se Velikonoce a my přinášíme recept na vajíčka, jaká jste možná ještě nikdy nejedli. Příprava je vcelku prostá, výsledek ohromující. Připravte si podle našeho receptu Chinese Tea Leaf Eggs a ukažte svým blízkým, že zdobení nemusí zůstat jen na povrchu. Zjistíte navíc, že to nejlepší už se skrývá uvnitř. Pozor! Nezapomeňte s přípravou začít včas, aby se netradiční zbarvení mohlo pořádně ukázat.
Suroviny:
- 3 šálky vody
- 2 lžíce lístků černého čaje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce černé sójové omáčky
- 1 lžíce sušené mandarinkové kůry
- 1 tyčinka skořice
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 a 1/4 lžičky soli
- 8 vajec
Postup:
Smíchejte 3 šálky vody, čajové lístky, sójovou omáčku, černou sójovou omáčku, kůru, tyčinku skořice, badyán a 1/4 lžičky soli ve velkém hrnci. Přiveďte k varu, snižte teplotu, přikryjte a vařte 3 hodiny.
Mezitím si uvařte ve slané vodě vejce natvrdo. Nechte je vychladnout. Zadní stranou lžíce naklepněte skořápku tak, aby po celé ploše popraskala. Skořápky neloupejte.
Hrnec s nálevem sundejte z plotny. Vložte vejce do nálevu a nechte je louhovat minimálně 8 hodin, pro plnější chuť až den a půl. Vejce vytáhněte, oloupejte skořápku a můžete konzumovat.