Chingri Maach

Čas na krevety! A ne jen tak ledajaké. Vyzkoušejte recept plný vůní a chutí. Najdete v něm kurkumu, masalu i chilli papričky a při jeho ochutnávání se přenesete do Asie hned s prvním soustem.

Suroviny:
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 nakrájené cibule
- 1 nakrájené rajče
- 1 čajovou lžičku česnekové pasty
- ½ čajové lžičky mleté kurkumy
- ½ čajové lžičky garam masaly
- 2 mleté zelené chilli papričky, odpeckované
- sůl podle chuti
- 0,5 kg vyloupaných krevet
- ¼ šálku lístků koriandru

Postup:
Rozpalte olej na velké pánvi a osmahněte cibulku dozlatova, cca 8 minut. Přimíchejte rajče a smažte 2 minuty. Přidejte česnekovou pastu, kurkumu, garam masalu, zelené chilli papričky a sůl. Smažte další 2 minuty.

Snižte teplotu na minimum, přidejte krevety a vařte asi 8 minut, dokud krevety nebudou na povrchu světle růžové (maso uvnitř nesmí být průhledné). Pokud je to potřeba přidejte trochu vody. Omáčka by měla být hustá. Nakonec posypejte koriandrem.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz