Cizrna. Ta bude hrát hlavní roli v našem dalším receptu. Uděláme si ji na kari a budete se po ní moct přímo utlouct. Tak dlouho neotálejte a pusťte se do vaření, za chvilku bude hotovo.
Suroviny (8 porcí):
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 cibule, nakrájené
- 2 stroužky česneku, utřené
- 2 lžičky čerstvého kořene zázvoru, jemně nasekaný
- 6 celých hřebíčků
- 2 tyčinky skořice, rozemleté
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl, podle chuti
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička mleté kurkumy
- 2 plechovky cizrny
- 1 šálek nasekaného čerstvého koriandru
Postup:
Ve velké pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli do měkka.
Přidejte česnek, zázvor, hřebíček, skořici, kmín, koriandr, sůl, kajenský pepř a kurkumu. Smažte 1 minutu za stálého míchání. Vmíchejte cizrnu i s tekutinou. Pokračujte ve vaření a míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nepromíchají a neprohřejí. Odstraňte z tepla. Těsně před podáváním vmíchejte koriandr, 1 polévkovou lžíci si nechte na ozdobu. Podávejte s rýží.