Cizrnové kari

Cizrna. Ta bude hrát hlavní roli v našem dalším receptu. Uděláme si ji na kari a budete se po ní moct přímo utlouct. Tak dlouho neotálejte a pusťte se do vaření, za chvilku bude hotovo. 

Suroviny (8 porcí):

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 cibule, nakrájené
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 2 lžičky čerstvého kořene zázvoru, jemně nasekaný
  • 6 celých hřebíčků
  • 2 tyčinky skořice, rozemleté
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl, podle chuti
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 2 plechovky cizrny
  • 1 šálek nasekaného čerstvého koriandru

Postup:

Ve velké pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli do měkka.

Přidejte česnek, zázvor, hřebíček, skořici, kmín, koriandr, sůl, kajenský pepř a kurkumu. Smažte 1 minutu za stálého míchání. Vmíchejte cizrnu i s tekutinou. Pokračujte ve vaření a míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nepromíchají a neprohřejí. Odstraňte z tepla. Těsně před podáváním vmíchejte koriandr, 1 polévkovou lžíci si nechte na ozdobu. Podávejte s rýží.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz