Čočka na kari

Asijská kuchyně je mimo jiné kouzelná svou širokou a pestrou nabídkou vegetariánských jídel. Mezi ně patří i čočka na kari, která bude bavit i masožravce, protože je doslova “žravá”. Uvařte ji doma podle našeho receptu a sami uvidíte, jak bude všem chutnat. 

Suroviny:

  • 2 šálky červené čočky
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce kari pasty
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička mletého čerstvého kořene zázvoru
  • 1 plechovka rajčatového protlaku

Postup:

Omytou čočku vložte do hrnce s dostatečným množstvím vody, aby byla celá ponořená. Přiveďte k varu, zakryjte pokličkou, snižte na střední teplotu a vařte cca 15 až 20 minut. Podle potřeby přidávejte během vaření vodu, aby čočka byla stále zalitá. Po uvaření vodu sceďte.

Rozpalte olej ve velké pánvi na středním ohni. Restujte cibuli asi 20 minut.

Smíchejte kari pastu, kari koření, kurkumu, kmín, chilli, sůl, cukr, česnek a zázvor ve velké misce. Přimíchejte do cibule. Zvyšte teplotu a za stálého míchání připravujte 1 až 2 minuty.

Přimíchejte rajčatový protlak, odstavte z ohně a vmíchejte do čočky.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz