Dan Dan není dvojité oslovení sympatického muže, ale název čínského pokrmu, který si můžete připravit s naším novým receptem. Jedná se o pálivou omáčku na nudle a patří mezi tradiční čínské pokrmy. Pokud vás pálivé baví, neváhejte dlouho a pusťte se s námi do vaření.
Suroviny (6 porcí):
- cca 150 g vaječných nudlí
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2/3 šálku arašídů
- 6 lžic sójové omáčky s nízkým obsahem soli
- 2 lžíce pasty sambal oelek
- 2 lžičky bílého cukru
- 5 stroužků česneku, oloupané
- kousek čerstvého zázvoru, oloupaný
- cca 250 g mletého vepřového masa
- špetka soli
- 1 a čtvrt šálku okurky, oloupané, zabavené semínek a nakrájené
- 3/4 šálku zelené cibule, nakrájené na tenké plátky
- 1/3 šálku nasekaného čerstvého koriandru
- 3 lžíce limetkové šťávy
Postup:
Vaječné nudle uvařte podle návodu. Nechte okapat v cedníku nad miskou. Uchovejte si 3/4 šálku vody použité k vaření nudlí.
Ve woku rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte arašídy do pánve, restujte, dokud se nerozvoní, asi 2 minuty. Odstraňte z tepla, nechte vychladnout. Dejte arašídy, sójovou omáčku, sambal oelek, cukr, česnek a zázvor do choppru, vše nasekejte a promíchejte v choppru na jemnou konzistenci.
Osolené vepřové maso smažte ve woku za míchání, dokud není hotové, asi 8 minut. Přidejte arašídovou směs a 3/4 šálku vody použité na vaření těstovin, přiveďte k varu. Vařte 1 minutu za častého míchání.
Na nudle dejte masovou směs, okurku, zelenou cibulku, koriandr a limetkovou šťávu.