Dan Dan nudle

Dan Dan není dvojité oslovení sympatického muže, ale název čínského pokrmu, který si můžete připravit s naším novým receptem. Jedná se o pálivou omáčku na nudle a patří mezi tradiční čínské pokrmy. Pokud vás pálivé baví, neváhejte dlouho a pusťte se s námi do vaření.

Suroviny (6 porcí):

  • cca 150 g vaječných nudlí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2/3 šálku arašídů
  • 6 lžic sójové omáčky s nízkým obsahem soli
  • 2 lžíce pasty sambal oelek
  • 2 lžičky bílého cukru
  • 5 stroužků česneku, oloupané
  • kousek čerstvého zázvoru, oloupaný
  • cca 250 g mletého vepřového masa
  • špetka soli
  • 1 a čtvrt šálku okurky, oloupané, zabavené semínek a nakrájené
  • 3/4 šálku zelené cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1/3 šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • 3 lžíce limetkové šťávy

Postup:

Vaječné nudle uvařte podle návodu. Nechte okapat v cedníku nad miskou. Uchovejte si 3/4 šálku vody použité k vaření nudlí. 

Ve woku rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte arašídy do pánve, restujte, dokud se nerozvoní, asi 2 minuty. Odstraňte z tepla, nechte vychladnout. Dejte arašídy, sójovou omáčku, sambal oelek, cukr, česnek a zázvor do choppru, vše nasekejte a promíchejte v choppru na jemnou konzistenci.

Osolené vepřové maso smažte ve woku za míchání, dokud není hotové, asi 8 minut. Přidejte arašídovou směs a 3/4 šálku vody použité na vaření těstovin, přiveďte k varu. Vařte 1 minutu za častého míchání. 

Na nudle dejte masovou směs, okurku, zelenou cibulku, koriandr a limetkovou šťávu.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz