Dušená ryba se zázvorem

Ryby v našem jídelníčku často chybí. Pokud byste to rádi změnili a hledáte neokoukaný recept, přinášíme vám řešení. Vyzkoušejte podle našeho receptu dušenou rybu se zázvorem. Název zní možná nudně, samotný chod ale není nudný ani náhodou!

Suroviny:
- Filet z halibuta
- 1 lžička hrubé mořské soli
- 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3 polévkové lžíce nasekané jarní cibulky
- 1 polévková lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 polévková lžíce světlé sojové omáčky
- 1 polévková lžíce arašídového oleje
- 2 lžičky sezamového oleje
- ¼ šálku nasekaných čerstvých větviček koriandru

Postup:
Osušte filet papírovými ručníky. Osolte z obou stran. Posypejte zázvorem a položte na žáruvzdornou keramickou misku.

Umístěte do bambusového pařníku s trochou jemně vroucí vody a přikryjte. Nechte připravovat v páře asi 10 až 12 minut.

Vylijte nashromážděnou vodu z misky a posypte jarní cibulkou. Pokapejte sojovými omáčkami.

Rozpalte arašídový a sezamový olej v malé pánvi na středně vysokou teplotu. Když je olej horký, opatrně nalijte na filet z halibuta. Ozdobte větvičkami koriandru a okamžitě podávejte.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz