Urodily se vám letos dýně a rádi byste je zužitkovali? Vyzkoušejte neohraný dýňový kaya džem. Napadlo by vás udělat džem z dýně? Tak utíkejte omrknout náš recept a určitě tuhle skvělou záležitost vyzkoušejte.
Suroviny:
- 1 a ¼ šálku čerstvé dýně na kostičky
- 1 šálek neslazené kokosové smetany
- ¼ šálku hnědého cukru
- 8 pandanových listů
Postup:
Vložte dýni do napařovacího hrnce a nalijte na dno cca 2,5 cm vody. Přiveďte k varu, přikryjte a nechte vařit cca 20 minut, dokud dýně nezměkne. Poté dejte dýni do mixéru a rozmixujte dohladka.
Smíchejte dýni, kokosovou smetanu, hnědý cukr a pandanové listy v hrnci a rozehřejte na středním ohni. Za stálého míchání připravujte cca 1 hodinu, dokud není směs hustá a jemná. Pandanové listy vyjměte.
Před podáváním nechte džem schladit. Zbytek džemu dejte do lednice.