Galbi
Suroviny:
- 2 kg hovězích žeber
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule, nahrubo nasekaná
- 1 Asijská hruška (hrušeň), na kostičky
- 1 šálek sójové omáčky
- 1 šálek hnědého cukru
- ¼ šálku medu
- ¼ šálku sezamového oleje
- Špetka černého pepře (nebo podle chuti)
Postup:
Vložte zebra do hrnce a zalijte vodou. Nechte asi hodinu namočené, poté vytáhněte a osušte.
Smíchejte česnek, cibuli a Asijskou hrušku a rozmixujte, aby vzniklo pyré. Nalijte do velké mísy a přidejte sójovou omáčku, cukr, med, sezamový olej a pepř. V této směsi poté marinujte žebra. Nejlépe nechte přes noc.
Rozpalte grill a lehce naolejujte rošt. Žebra poté grilujte 5-10 minut z každé strany (do křupava).