Grilovací sezóna v plném proudu? Skvělé! I během ní můžete zachovat přízeň asijské kuchyni. Zkuste grilovaná kuřecí prsa podle našeho receptu.
Suroviny:
- ¼ šálku sójové omáčky
- 4 lžičky sezamového oleje
- 2 lžíce medu
- 3 plátky čerstvého kořene zázvoru
- 2 stroužky česneku, mačkané
- 4 kuřecí prsa (možno nakrájet na menší kusy)
Postup:
Smíchejte v míse sójovou omáčku, olej, med, zázvor a česnek. Vložte kuřecí prsa do marinády a nechte alespoň 15 minut.
Rozehřejte gril na střední teplotu. Marinádu z kuřete dejte do malého hrnce. Přiveďte k varu a vařte cca 5 minut. Dejte stranou, připraveno na podlévání.
Lehce naolejujte grilovací rošt. Grilujte kuře cca 6-8 minut z každé strany. Pravidelně polévejte zbývající marinádou. Kuře by mělo získat zlatohnědou barvu.