Taky milujete recepty, které jsou super rychlé a přitom absolutně neodolatelné? Přesně takový recept pro vás dnes máme. Bude to kuře jako žádné jiné, aneb zase další skvěle asijské kuře. Ochutnejte s námi verzi s citronovou trávou a do vaření se pusťte třeba hned.
Suroviny (4 porce):
- 2 lžíce řepkového oleje
- 2 lžíce jemně nasekané citronové trávy
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky sójové omáčky
- 2 lžičky světle hnědého cukru
- 2 lžičky mletého česneku
- 1 lžička rybí omáčky
- cca tři čtvrtě kila kuřecích stehen naklepaných na stejnoměrnou tloušťku
Smíchejte řepkový olej, citronovou trávu, citronovou šťávu, sójovou omáčku, hnědý cukr, česnek a rybí omáčku v míse. Míchejte dokud se cukr nerozpustí. Přidejte kuře, obalte ho marinádou a nechte marinovat v lednici 20 minut až hodinu.
Předehřejte gril, rošt lehce naolejujte. Kuřecí stehna vyjměte z marinády, protřepejte, abyste odstranili přebytečnou marinádu. Zbylou marinádu vyhoďte.
Kuře ugrilujte.