Léto a saláty, to je nerozlučná dvojka. Připravte na příští grilovačku salát, jaký vaši hosté ještě nejedli! Gujarati mrkvový salát přinese do vašeho stolování čerstvý asijský vánek a recept po vás pak bude chtít každý! Je jen na vás, jestli se o něj podělíte.
Suroviny:
- 2 šálky strouhané mrkve
- ½ šálku solených arašídů
- 3 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky soli
- 1 lžička bílého cukru
- 1 zelená chilli paprička, nakrájená na kousíčky
- 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koriandru
Postup:
Ve středně velké misce promíchejte mrkev a arašídy. V druhé misce rozšlehejte citronovou šťávu, sůl, cukr, chilli papričku a koriandr. Nalijte směs přes mrkev a jemně promíchejte. Můžete servírovat.