Tip na skvělou japonskou omáčku, která rozzáří nejen vaše jarní závitky? Tak přesně ten tu pro vás dnes máme! Naším tipem je výtečná Gyoza omáčka. Pusťte se do asijského vaření se vším všudy, bude z toho pohodové odpoledne plné chutí a vůní.
Suroviny:
- půl šálku rýžového octa
- půl šálku sójové omáčky s nízkým obsahem soli
- půl lžičky drcených vloček chilli papričky
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- půl lžičky mletého zázvoru
- půl šálku zelené cibulky, nakrájené na tenké plátky
- 1 lžička sezamového oleje
Postup:
V misce prošlehejte rýžový ocet, sójovou omáčku, vločky chilli papričky, česnek, zázvor, zelenou cibulku a sezamový olej. Před podáváním nechte 15 minut odležet. Uchovávejte v chladničce až 1 týden.