Hovězí Kushiyaki
Suroviny:
- 2 a ½ lžíce Mirin (japonské sladké rýžové víno)
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- ⅓ šálku sójové omáčky
- ⅛ lžičky glutamátu sodného
- ⅓ šálku bílého cukru
- 0,5 kg steaku z hovězí svíčkové, nakrájené na tenké plátky či menší kousky
- 3 jarní cibulky, nakrájené
- bambusové špejle na špízy
Postup:
V misce smíchejte mirin, česnek, sójovou omáčku, glutamát a cukr. Zamíchejte tak, aby se cukr rozpustil. Vložte hovězí a jarní cibulku do marinády, promíchejte a nechte stát 30 minut. Namočte bambusové špízy do vody.
Předehřejte grilovací troubu. Maso a cibulku napíchněte na spízy. Vložte špízy na plech. Dejte do trouby grilovat. Grilujte na střední až vysoké teplotě, asi tři minuty na každé straně.
Možno ozdobit pažitkou.