Tento recept potěší všechny, kteří na asijské kuchyni oceňují hlavně její pálivost. Uvařte si s námi autentické hovězí po sečuánsku a užijte si kouzlo asijské pálivosti i vůně koření.
Suroviny (6 porcí):
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/4 lžičky drcené červené chilli papriky
- 450 g hovězí svíčkové nakrájené na proužky o velikosti sousta
- 2 lžíce rostlinného oleje
- brokolice, rozebraná na růžičky
- 2 malé cibule nakrájené na měsíčky
- 227 g vodních kaštanů, okapaných
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
- půl šálku arašídů
Postup:
Smíchejte sójovou omáčku, kukuřičný škrob, česnek a drcenou červenou papriku v nekovové misce. Přidejte maso a promíchejte, aby se maso obalilo směsí. Misku přikryjte, dejte do lednice a nechte maso marinovat 20 minut.
Ve woku nebo velké pánvi rozpalte olej na vysokou teplotu. Hovězí maso opečte na rozpáleném oleji, cca 5 minut. Přidejte brokolici, cibuli a vodní kaštany, smažte a míchejte, cca 2 minuty. Vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vmíchejte arašídy, prohřejte cca 1 minutu, podávejte s rýží.