Suroviny:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 kg mletého hovězího masa
- ½ malého hlávkového zelí, natrhané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- ½ šálku studené vody
- 1 čajová lžičku mletého černého pepře (nebo podle chuti)
- 1 špetka soli (nebo podle chuti)
Postup:
Rozpalte olej ve wok pánvi na středně vysokou teplotu. Restujte česnek asi 5 sekund a poté přidejte hovězí maso. Smažte 5 až 7 minut, dokud nebude hovězí maso rovnoměrně hnědé. Vypusťte přebytečný tuk.
Přimíchejte zelí a pepř a restujte, dokud zelenina nebude měkká a hovězí maso nebude zcela osmažené. Přidejte sójovou omáčku, kukuřičný škrob a vodu a zamíchejte. Ochuťte pepřem a solí. Připravujte za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
Můžete posypat jarní cibulkou a sezamovými semínky.