Řekli byste, že ryba a hořčice nemohou jít dohromady? Omyl. Tenhle indický recept na rybu na hořčici vás přesvědčí o opaku. Dejte mu šanci a budete se oblizovat.
Suroviny:
- 3 lžíce hořčičných semínek
- 5 zelených chilli papriček nakrájených na kostičky
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 4 nasekané středně velké cibule
- 1 lžička chilli koření
- 1 lžička mleté kurkumy
- sůl podle chuti
- 1/3 šálku vody
- 1 kg lososa nakrájeného na kousky
Postup:
Vložte hořčičná semínka a chilli papričky do mísy a rozdrťte tak, abyste vytvořili jemnou pastu.
Rozehřejte olej ve velké pánvi na mírném ohni a dozlatova osmahněte cibuli. Přimíchejte chilli-hořčičnou pastu, chilli koření, kurkumu a sůl. Přidejte vodu a zamíchejte. Do směsi vložte lososa. Snižte teplotu na minimum a vařte, dokud se většina kapaliny neodpaří a rybu lze lehce odloupnou vidličkou.