Japanese Beef
Suroviny:
- 1 kg hovězí svíčkové bez kosti nebo hovězích steaků
- 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 300 ml hovězího vývaru (možno použít bujon)
- ½ šálku sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1/2 šálku mrkve nakrájené na tenké proužky
- 2 střední červené papriky nakrájené na podélné proužky
- 3 stonky celeru na plátky
- 2 stření zelené cibule, nakrájené
- 1 šálek hrášku v lusku (rozkrájené na půl)
Postup:
Hovězí nakrájejte na jemné nudličky.
Smíchejte kukuřičný škrob, vývar, sójovou omáčku a cukr.
Rozpalte lžíci oleje na wok pánvi a přidejte hovězí maso. Restujte maso dohněda (nejlépe na dvakrát) a dejte stranou.
Přidejte lžíci oleje a orestujte mrkev, hrášek, papriky, celer a cibuli tak, aby byli lehce křupavé (nejlépe na dvakrát). Poté zeleninu vyndejte a nechte stranou.
Přidejte směs s kukuřičným škrobem a míchejte, dokud nezhoustne. Přidejte hovězí maso a zeleninu, aby se jídlo prohřálo.
Servírujte s rýží nebo nudlemi. Možno posypat také sezamovými semínky.