Korejci vědí, co je dobré. Mezi jejich klasické pokrmy patří i Japchae. Korejské nudle s hovězím masem a zeleninou přináší harmonické spojení všeho, co máme na asijské kuchyni rádi. Japchae je tradiční korejský pokrm z nudlí, které jsou vyrobeny ze sladkých brambor. Jsou poloprůhledné s příjemnou strukturou, podávají se většinou s hovězím masem, zeleninou a nudlemi a jinak tomu není ani v našem receptu. Připravte si je doma a vězte, že to bude láska na první sousto.
Suroviny:
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 jarní cibulky, nasekané
- 1 stroužek česneku, pasírovaný
- 1 lžička sezamových semínek
- 1 lžička cukru
- ¼ lžičky černého pepře
- 0,5 kg hovězí svíčkové na tenké plátky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- ½ šálku mrkve na tenké plátky
- 1/3 šálku plátků bambusových výhonků
- pekingské zelí nakrájené na kousky
- 2 šálky nasekaného čerstvého špenátu
- nudle ze sladkých brambor nebo skleněné nudle namočené v teplé vodě
- 2 lžíce sójové omáčky
- ½ lžičky soli
- 1 lžíce cukru
- ¼ lžičky černého pepře
Postup:
Ve velké misce smíchejte 1 polévkovou lžíci sójové omáčky, sezamový olej, jarní cibulku, česnek, sezamová semínka, 1 lžičku cukru a 1/4 lžičky pepře. Vmíchejte plátky hovězího masa a marinujte při pokojové teplotě po dobu 15 minut.
Rozpalte wok pánev na střední teplotu a pokapejte olejem. Vložte hovězí maso a rovnoměrně orestujte (dohněda). Přidejte mrkev, bambusové výhonky, zelí a špenát. Dále přidejte nudle, 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 1 polévkovou lžíci cukru, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Snižte teplotu a připravujte do prohřátí.