Japonské Curry
Suroviny:
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje nebo více podle potřeby
- 1 kg hovězího masa, nakrájené na kostky
- 3 cibule, na čtvrtky
- 1 lžíce kečupu
- 1 ½ čajové lžičky worcestrové omáčky
- 1 špetka kajenského pepře nebo podle chuti
- voda
- 4 mrkve, nakrájené na kousky
- 1 kostka kuřecího bujonu (volitelně)
- 3 střední brambory, nakrájené na kousky
- 1 ½ nádoby Japonský kari pasty
Postup:
Rozpalte olej v hrnci na středně vysoké teplotě. Přidejte hovězí maso a restujte jej do hněda, 5 až 7 minut. Přidejte cibuli a nechte asi 3 minuty. Přidejte kečup a worcestrovou omáčku. Promíchejte. Přidejte kajenský pepř. Nalijte vodu tak, aby pokryla směs asi o 3-4 cm. Přidejte mrkev a bujón.
Duste po dobu 30 minut. Přidejte brambory. Vmíchejte kari. Pokračujte ve vaření asi ještě 30 minut, dokud nebudou hovězí maso a zelenina jemné.