Jehněčí Korma
Suroviny:
- 1 kg jehněčího masa na kostičky
- 4 čajové lžičky olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 1 červený brambor, oloupaný a nakrájený na kostky
- ½ šálku kari v prášku
- ½ šálku vody
- ⅓ šálku kokosového mléka
- ⅓ šálku cizrny z konzervy
Postup:
Vložte jehněčí maso do misky a pokapejte 2 čajovými lžičkami olivového oleje; zamíchejte.
Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje na pánvi na mírném ohni. Vložte cibuli a pražte 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Pánev odstavte z ohně a přidejte k cibuli brambory.
Zahřejte velkou pánev na střední teplotu, vložte jehněčí a restujte v malých dávkách po 5 minutách do zhnědnutí. Poté přidejte orestované jehněčí k cibulové směsi.
Přidejte kari do směsi jehněčího nechte na středním ohni po dobu 1 minuty. Do směsi přidejte vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte asi 45 minut, dokud jehněčí a brambory nebudou hotové.
Přilejte kokosové mléko a přidejte cizrnu. Duste ještě 5 minut.