Jehněčí Korma
Suroviny:
- 1 kg jehněčího masa na kostičky
- 4 čajové lžičky olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 1 červený brambor, oloupaný a na kostky
- ½ šálku kari koření prášku
- ½ šálku vody
- ⅓ šálku kokosového mléka
- ⅓ konzervy cizrny
Postup:
Vložte jehněčí maso do misky pokapejte 2 lžičkami olivového oleje, promíchejte.
Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje v hrnci na mírném ohni. Restujte cibuli 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Hrnec odstavte z ohně a přidejte k cibuli brambory.
Rozpalte velkou pánev na střední teplotu. Restujte jehněčí maso po malých dávkách asi 5 minut každou. Přeneste opečené jehněčí na cibulovou směs.
Přimíchejte kari do směsi jehněčího a připravujte na středním ohni po dobu 1 minuty. Do směsi přidejte vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte poklicí a vařte asi 45 minut.
Přidejte kokosové mléko a cizrnu ke směsi a duste ještě asi 5 minut.