Jehněčí kotlety
Suroviny:
- 1,5 kg jehněčích kotletek
- 2 stroužky česneku, nasekaný
- 1 lžičku česneku v prášku
- 1 špetku chilli koření v prášku
- 2 lžíce cukru
- čerstvě mletý černý pepř, dle chuti
- sůl dle chuti
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru (volitelně)
- 2 kousky limetky
- 2 kousky citronu
Postup:
Jehněčí kotlety vložte do zapékací mísy (pekáč) a ochuťte česnekem, česnekovým práškem, chilli práškem, cukrem, solí a pepřem. Pokapejte limetkovou šťávou z limetky, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Přikryjte a dejte přes noc chladit do lednice.
Předehřejte troubu na 200°C. Mezitím vytáhněte maso z lednice a nechte při pokojové teplotě.
Pečte v předehřáté troubě odkryté. Pro střední propečení cca 20 minut, pro úplné propečení cca 30 minut. Před podáváním pokapejte šťávou z limetky a šťávou z citronu. Můžete ozdobit koriandrem.