Jiaozi knedlíčky
Suroviny:
- 100 čtverečků z wonton těsta
- 2 kg mletého vepřového masa
- 1 polévkovou lžíci nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
- 4 stroužky nasekaného česneku
- 2 polévkové lžíce jarní cibulky najemno
- 4 polévkové lžíce sójové omáčky
- 3 polévkové lžíce sezamového oleje
- 1 vejce
- 5 šálků najemno nasekaného čínského zelí
Postup:
Ve velké míse smíchejte vepřové maso, zázvor, česnek, jarní cibulku, sójovou omáčku, sezamový olej, vejce a čínské zelí. Pořádně zamíchejte.
Na každý wontonový čtvereček umístěte 1 lžičku vepřové náplně. Navlhčete hrany těsta vodou a přehněte je tak, aby vytvořili trojúhelníkový tvar. Knedlíčky odložte na lehce pomoučenou plochu, dokud nebudou připraveny k vaření.
Knedlíčky vařte v páře cca 15 až 20 minut. Podávejte ihned.