K vaření si dnes otevřeme láhev sherry. Nebudeme ale popíjet - tedy není to nezbytně nutné - budeme sherry používat do omáčky. Připravíme si společně kuřecí kari na sherry. Název mluví sám za sebe, podívejte se na zbývající ingredience a pusťte se do příprav.
Suroviny:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 4 kuřecí prsa nakrájené na kostičky
- ½ šálku kukuřičného škrobu
- 3 stroužky česneku, nasekaný
- 1 cibule, nakrájená
- sůl a pepř (na dochucení)
- ½ šálku sherry na vaření
- 2 kostky hovězího bujónu
- ½ šálku arašídového másla (krémové)
- 3 lžíce kari koření (prášek)
- voda
- ½ lžičku mletého zázvoru
- 1 šálek kokosového mléka
Postup:
Rozpalte olej ve velké pánvi na střední teplotu. Obalte kuřecí nudličky v kukuřičném škrobu a vložte na pánev s česnekem, cibulí, solí a pepřem. Přidejte sherry a hovězí bujón a povařte, aby kapalina lehce vyprchala.
Přidejte arašídové máslo a kari koření. Přelijte vodou tak, aby vše pokryla. Přidejte zázvor, snižte teplotu na minimum a vařte cca 30 minut. Nakonec přimíchejte kokosové mléko.
Můžete podávat s rýží.