Kari pasta
Suroviny:
- ¼ šálku cizrnové mouky
- ½ šálku hrášku (možno přidat další zeleninu dle chuti – nakrájenou papriku, kukuřici)
- 3 čerstvé kari listy
- 0,5 kg kuřecího masa nakrájeného na kostičky (volitelně, možná je i bezmasá varianta)
- 1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžičku kajenského pepře
- 2 lžičky papriky pálivé
- ¼ šálku vody
- 1 balíček sušeného kokosového mléka (v prášku)
- 1 šálek vody
- 1 balíček těstovin
- 3 zelené chilli papričky, nasekané
- ½ šálku nasekaného čerstvého koriandru
Postup:
Rozehřejte menší pánev na střední teplotě. Dejte cizrnovou mouku a restujte cca 5 minut. Stáhněte z plotny a opečenou cizrnu nasypejte do mísy na vychladnutí.
Rozehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu. Přidejte hrášek a kari listy a restujte cca 2 minuty za stálého míchání. Přimíchejte kuřecí maso a smažte dalších cca 5 minut, tak, aby kuře již nebylo růžové. Přimíchejte zázvorovo-česnekovou pastu a smažte asi 30 sekund.
Smíchejte kurkumu, pepř a cizrnovou mouku. Směsí posypejte kuřecí maso a restujte cca 2 minuty. Přilijte ¼ šálku vody, aby koření neulpívalo na dně pánve. Kokosový prášek rozpusťte v 1 šálku vody. Směs nalijte přes kuřecí směs a snižte teplotu na minimum. Mezitím uvařte těstoviny v osolené vroucí vodě a směs občas zamíchejte.
Hotové těstoviny dejte do servírovací mísy a přelijte hotovou směsí. Ozdobte koriandrem, případně můžete posypat trochou sýra (pokud jste dělali masovou variantu není třeba).