Jen málo co zahřeje tak, jako dobré kari. A jen málo co tak skvěle chutná, jako kari polévka. Uvařte si ji s naším dnešním receptem. Je snadná a výtečná.
Suroviny (8 porcí):
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 cibule, nakrájené
- 2 stroužky česneku, prolisované
- kousek čerstvého kořene zázvoru, nakrájený na tenké plátky
- 2 stonky citronové trávy, nakrájené
- 4 lžíce kari koření
- 1 zelená paprika, nakrájená
- 2 mrkve, nakrájené
- 8 hub, nakrájené na plátky
- 0,5 kg smaženého tofu, nakrájené na kostičky
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 4 šálky vody
- 2 lžičky rybí omáčky (lze vynechat)
- 2 lžičky vloček červené papriky
- 1 bobkový list
- 1 limetkový list
- 8 menších brambor, nakrájené na kostičky
- 400 ml kokosového mléka
- 2 šálky čerstvých fazolových klíčků na ozdobu
- 8 snítek čerstvého koriandru na ozdobu
Postup:
Rozpalte olej v hrnci na mírném ohni. Orestujte cibuli, dokud nezprůsvitní. Přimíchejte česnek, zázvor, citronovou trávu a kari koření. Smažte dalších asi 5 minut, aby se uvolnila chuť kari. Přidejte zelenou papriku, mrkev, houby a tofu.
Vlijte zeleninový vývar a vodu. Přidejte rybí omáčku, paprikové vločky, bobkový a limetkový list. Přiveďte k varu, poté vmíchejte brambory a kokosové mléko. Vařte 40 až 60 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
Před podáváním ozdobte fazolovými klíčky a koriandrem.