Kari polévka

Jen málo co zahřeje tak, jako dobré kari. A jen málo co tak skvěle chutná, jako kari polévka. Uvařte si ji s naším dnešním receptem. Je snadná a výtečná.

Suroviny (8 porcí):

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 cibule, nakrájené
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • kousek čerstvého kořene zázvoru, nakrájený na tenké plátky
  • 2 stonky citronové trávy, nakrájené
  • 4 lžíce kari koření
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 2 mrkve, nakrájené
  • 8 hub, nakrájené na plátky
  • 0,5 kg smaženého tofu, nakrájené na kostičky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 4 šálky vody
  • 2 lžičky rybí omáčky (lze vynechat)
  • 2 lžičky vloček červené papriky
  • 1 bobkový list
  • 1 limetkový list
  • 8 menších brambor, nakrájené na kostičky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 šálky čerstvých fazolových klíčků na ozdobu
  • 8 snítek čerstvého koriandru na ozdobu

Postup:

Rozpalte olej v hrnci na mírném ohni. Orestujte cibuli, dokud nezprůsvitní. Přimíchejte česnek, zázvor, citronovou trávu a kari koření. Smažte dalších asi 5 minut, aby se uvolnila chuť kari. Přidejte zelenou papriku, mrkev, houby a tofu.

Vlijte zeleninový vývar a vodu. Přidejte rybí omáčku, paprikové vločky, bobkový a limetkový list. Přiveďte k varu, poté vmíchejte brambory a kokosové mléko. Vařte 40 až 60 minut, nebo dokud brambory nezměknou. 

Před podáváním ozdobte fazolovými klíčky a koriandrem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz