Slyšeli jste už někdy o pokrmu Keema Aloo? Jedná se o typický pákistánský a severoindický pokrm z kari, mletého masa (keema) a brambor (aloo). Nalaďte se s námi na tradiční chutě Pákistánu a připravte si Keema Aloo u vás doma.
Suroviny:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 velká červená cibule
- 2 polévkové lžíce vody
- 1 kg mletého hovězího masa
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
- 1 zelená chilli paprička (serrano), nasekaná najemno
- 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 polévková lžíce mletého koriandru
- 1 a ½ čajové lžičky soli
- 1 a ½ čajové lžičky kmínu (mletý nebo podle chuti)
- 1 čajová lžička mletého kajenského pepře
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- 2 rajčata nakrájená na malé kousky
- 3 velké brambory (nebo větší počet menších), oloupané a nakrájené
- 1 šálek zmrazeného zeleného hrášku
- 1 čajová lžička garam masaly
Postup:
Rozpalte olej ve velké pánvi na mírném ohni. Osmahněte cibuli do zlatova. Pokud cibule přismahla k pánvi, přidejte vodu a mícháním uvolněte připevněné kousky.
Přimíchejte hovězí maso, česnek, zázvor a chilli papričku, restujte cca 10 až 15 minut, dokud maso nezhnědne. Snižte teplotu. Přidejte mletý koriandr, sůl, kmín, kajenský pepř a kurkumu. Smažte dalších 5 minut. Vložte rajčata a brambory, přikryjte pokličkou a nechte 15 až 20 minut, dokud brambory nezměknou.
Vmíchejte hrášek a vařte, dokud omáčka lehce nezhoustne 10 až 15 minut. Nakonec posypejte garam masalou. Můžete ozdobit čerstvým koriandrem a proužky zázvoru.