Keto po asijsku? Snadno! Vyzkoušejte náš recept, který přináší shirataki nudle s krevetami. Lehký a rychlý recept, který bude s novoročními předsevzetími skvěle ladit.
Suroviny (3 porce):
- 2 balíčky shirataki nudlí, okapané a opláchnuté
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce šalotky, nakrájené na jemno
- 2 stroužky česneku, utřené
- 1/4 lžičky vloček chilli papriky
- cca 300 g krevet, oloupaných
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 3 lžíce suchého bílého vína
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup:
Zalijte shirataki nudle vodou a přiveďte k varu. Vařte 5 minut. Sceďte.
Scezené nudle vraťte do hrnce a vařte na středním plameni, aby se odstranila přebytečná vlhkost, 5 až 6 minut. Sundejte z plotny a dejte stranou.
Ve velké pánvi na středním plameni rozpalte olivový olej. Přidejte šalotku a míchejte, dokud nebude průsvitná, 2 až 3 minuty. Přidejte česnek a vločky červené papriky, míchejte 1 minutu. Přidejte krevety a smažte je 2 až 3 minuty z každé strany, dávejte pozor, aby se nepřevařily. Dochuťte solí a pepřem.
Vyjměte z pánve krevety. Do směsi v pánvi zašlehejte citronovou šťávu a bílé víno. Přidejte máslo a vařte dokud omáčka nezačne mírně houstnout, 3 až 4 minuty.
Vraťte krevety do pánve. Přidejte nudle. Posypte petrželkou a promíchejte.