Objevte kouzlo Khoresh Fesenjan! Tohle neotřelé perské jídlo kombinuje chutě granátového sirupu a mletých vlašských ořechů, vyznačuje se svou sladkokyselou chutí a krémovou texturou, díky čemuž si získal oblibu nejen v Íránu, ale i po celém světě. Přeneste vůni orientálních chutí až k vám domů a nechte se unést krásou perské kuchyně, která si vás získá hned prvním soustem.
Suroviny:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 700 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 1 cibuli na tenké plátky
- 250 g mandlí rozemletých najemno
- 1 čajovou lžičku soli
- 4 šálky šťávy z granátového jablka (může být džus či kompot)
- ½ čajové lžičky mletého kardamomu (možno použít kari)
- 2 polévkové lžíce cukru
Postup:
Rozpalte olivový olej na velké pánvi. Vložte kuřecí maso a cibuli a smažte asi 20 minut s občasným mícháním. Přimíchejte mandle, sůl, šťávu z granátového jablka a kardamom. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a přikryjte pokličkou. Vařte cca 1,5 hodiny s občasným mícháním.
Pokud omáčka příliš zhoustne, přidejte ¼ šálku horké vody. Přidejte cukr, případně dokořeňte dle potřeby a povařte dalších 30 minut.
Můžete ozdobit kousky mandlí.