Září ještě slibuje prosluněné dny, ale pomalu se nám blíží období polévek. A protože sílu kimchi už dobře známe všichni, pojďme se podívat na polévku s tímto asijským zázrakem. Právě takový je náš dnešní recept.
Suroviny:
1 lžička sezamového oleje
250 g vepřového bůčku, nakrájeného na menší kousky
2 stroužky česneku, nasekané
2 šálky připraveného dashi vývaru
1 šálek kimchi, nasekaného na kousíčky
2 lžíce gochujang nebo chilli pasty
1 lžíce gochugaru nebo chilli prášku
350 g tofu, nakrájeného na kostičky
1 šálek nakrájené cukety
1 menší cibule
2 nakrájené zelené chilli papričky
2 nasekané jarní cibulky
Postup:
Rozehřejte olej ve velké pánvi na střední teplotu. Přidejte vepřové maso a osmahněte ho cca 5 až 7 minut tak, aby nebylo v centru růžové. Přidejte česnek a smažte asi ještě minutu.
Přidejte vývar a kimchi a přiveďte k varu. Přimíchejte chilli pastu a chilli prášek. Nechte povařit cca 20 minut.
Přimíchejte tofu, cuketu, cibuli a chilli papričky, vařte cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Stáhněte z plotny a ozdobte jarní cibulkou.