Kimchi smažená rýže
Suroviny:
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- ¼ šálek nakrájené cibule
- 1 polévková lžíce mletého česneku
- 1 ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ šálku jemně nasekaného kimchi
- 1 polévková lžíce rýžového vinného octa
- 1 vařené rýže
- 2 polévkové lžíce bílého cukru
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
- ½ polévkové lžíce sezamového oleje
- špetka soli (nebo podle chuti)
- špetka mletého černého pepře (nebo podle chuti)
- nasekaná jarní cibulka
Postup:
Rozpalte olej ve velké nepřilnavé pánvi na střední teplotu. Přidejte cibuli, česnek a zázvor. Smažte za občasného míchání asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Zvyšte teplotu a přidejte nasekané kimchi a ocet. Vmíchejte vařenou rýži, sojovou omáčku, cukr a sezamový olej. Smažte a míchejte asi 5 minut. Dochuťe solí a pepřem. Posypejte jarní cibulkou.
Můžete podávat se sázeným vejcem i bez.