Milovníci kimchi, zbystřete. Možná to pro vás nebude žádná novinka, ale možná jste o korejské specialitě s názvem Kimchijeon ještě neslyšeli. Kimchi palačinka, někdy také označovaná jako kimchi-jeon se vyrábí především z nakrájeného kimchi, mouky a někdy i jiné zeleniny. Často se přidává i maso a variacím se meze nekladou. Na začátek třeba vyzkoušejte náš recept.
Suroviny (4 porce - 8 palačinek):
Těsto
- 1 šálek kimchi, scezené a nakrájené
- 1/2 šálku šťávy z kimchi
- 1 šálek mouky
- 2 vejce
- 1 zelená cibulka, nakrájená
- 1 lžíce rostlinného oleje
- sůl podle chuti
Omáčka
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- 1/2 lžičky chilli papriček (lze vynechat)
- 1/2 lžičky opečených sezamových semínek (lze vynechat)
Postup:
V míse smíchejte kimchi, kimchi šťávu, mouku, vejce a zelenou cibulku.
Ve velké pánvi zahřejte rostlinný olej na střední teplotu. Naběračkou naberte těsto do pánve a rovnoměrně rozetřete. Palačinky smažte, dokud neztuhnou a lehce nezhnědnou, během smažení jednou otočte. Smažte 3 až 5 minut na každé straně. Podle chuti dochutíme solí.
Smíchejte rýžový ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, vločky chilli papričky a opečená sezamová semínka.
Palačinky podávejte horké spolu s omáčkou.