Tento exotický pokrm je plný chuti a zdravých ingrediencí. Kokosové mléko, kari koření a tofu jsou hlavními složkami tohoto jídla. Je to skvělá volba pro vegetariány i vegany.
Suroviny (6 porcí):
- 2 svazky zelené cibule
- cca 400 ml kokosového mléka
- 1/4 šálku sójové omáčky
- půl lžičky hnědého cukru
- 1,5 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého čerstvého zázvoru
- 2 lžičky chilli pasty
- 450 g firm tofu, nakrájené na kostičky
- 4 roma (švestková) rajčata, nakrájená
- 1 žlutá paprika, nakrájená na tenké plátky
- 100 g čerstvých hub, nakrájených
- 1/4 šálku čerstvé bazalky, nakrájené
- 4 šálky bok choy, nakrájené (lze nahradit čerstvým špenátem)
Postup:
Z cibulky odkrojte bílou část a nakrájejte nadrobno. Zelenou část nakrájejte na větší kousky.
V pánvi zahřejte kokosové mléko, 3 lžíce sójové omáčky, hnědý cukr, kari, zázvor a chilli pastu. Přiveďte k varu.
Do pánve přidejte tofu, rajčata, žlutou papriku, houby a najemno nakrájenou cibulku. Zakryjte a za občasného míchání vařte 5 minut. Přidejte bazalku a bok choy. Dochuťte solí a zbylou sójovou omáčkou. Vařte dalších 5 minut nebo dokud nebude zelenina měkká, ale křupavá. Ozdobte zelenou cibulkou. Podávejte s rýží.