Tento pokrm nese název kongamul a pochází z Korei a je plný skvělých věcí. Jeho hlavní složkou jsou sójové klíčky a jsou tak skvěle připravené, že je ocení všichni milovníci asijské kuchyně.
Suroviny:
- 0,5 kg čerstvých sójových klíčků
- 2 lžíce sójové omáčky
- ¼ šálku sezamového oleje
- 2 lžíce mletého chilli koření
- 2 stroužky česneku, nasekaný
- 2 lžičky sezamových semínek
- ¼ šálku nasekané jarní cibulky
- 2 lžičky rýžového octa (možno použít také vinný)
Postup:
Klíčky propláchněte ve studené vodě. Přiveďte k varu lehce osolenou vodu ve větším hrnci, vložte do ní klíčky. Hrnec přikryjte pokličkou, vařte po dobu cca 3 - 4 min. Sceďte a okamžitě ponořte do studené vody na několik minut.
Smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, chilli, česnek a sezamová semínka ve větší míse. Přidejte sezamové klíčky a řádně promíchejte. Posypejte jarní cibulkou a zakapejte rýžovým octem.
Před podáváním zchlaďte v lednici.