Nejsou křidýlka, jako křidýlka. Pokud se nebojíte pálivých jídel, připravte si s naším receptem taková, jaká si dělají Korejci. Hot wings po asijsku jsou skvělou smrští chutí a my doufáme, že potěší i vás.
Suroviny:
- 1 šálek sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku
- 3/4 šálku hnědého cukru
- 1/4 šálku kečupu
- 3 lžíce barbeque omáčky
- 2 lžíce mletého česneku
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce chilli-česnekové omáčky (nebo Sriracha)
- 1 a 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce vody
- 1 litr arašídového oleje na smažení nebo podle potřeby
- 2 kg kuřecích křídel
- 2 lžíce pepřového koření s citronem nebo podle chuti
Postup:
V hrnci smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, kečup, barbeque omáčku, česnek, ocet, chilli-česnekovou omáčku, pepř, sezamový olej a zázvor a přiveďte k varu.
Rozšlehejte kukuřičný škrob s vodou v malé misce a přimíchejte do připravené omáčky. Stáhněte z plotny a nechte stranou zchladnout a zhoustnout.
Rozpalte olej ve fritéze nebo hluboké pánvi na teplotu cca 180 °C.
Kuřecí křídla ochuťte pepřovým kořením s citronem. Křídla smažte po 6 až 8 kusech v rozpáleném oleji asi 6 až 8 minut tak, aby u kosti nezůstalo maso růžové. Kuchyňský teploměr vložený do nejmasitější části křídla blízko ke kosti, by měl ukazovat asi 74 °C.
Usmažená křídla vložte do velké mísy a pomocí naběračky přelijte hotovou omáčkou.