Krevety na medu
Suroviny:
- 1 šálek vody
- ⅔ šálku bílého cukru
- ½ šálku vlašských ořechů
- 4 vaječné bílky
- ⅔ šálku mochiko (lepkavá rýžová mouka)
- ¼ šálku majonéza
- 0,5 kg velkých krevet, loupaných
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
- 1 šálek rostlinného oleje na smažení
Postup:
Smíchejte vodu a cukr v malé pánvi. Přiveďte k varu a přidejte vlašské ořechy. Vařte 2 minuty, poté sceďte a nechte vlašské ořechy uschnout.
Z bílku ve středně velké misce ušlehejte pěnu. Olej rozpalte v hluboké pánvi na středně vysoké teplotě. Krevety obalte v mochiko mouce a poté asi 5 minut smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Vytáhněte z oleje a vysušte papírovými ručníky.
Ve středně velké misce smíchejte majonézu, med a slazené kondenzované mléko. Přidejte krevety a promíchejte s omáčkou. Posypejte ořechy a podávejte.